Турмалинови ЕКО сфери

Чистота на друга цена!

В повечето случаи изпирането на дрехите се осъществява с помощта на така наречените повърностно - активни вещества ПАВ и фосфати - т.е. заместваме обикновената мръсотия по дрехите с химическа, която е маскирана като чистота на тъканта.
Турмалинови сфери на Тианде
Тези синтетични ПАВ остават частично и по тъканите на дрехите и влизайки в съприкосновение с кожата, разрушават нейния защитен слой. Това води до редица реакции, алергии и кожни проблеми.

TianDe предлага средство за безопасно за здравето пране. Синтетичните ПАВ са заменени с 100% натурални и естествени метали, минерали и компонетни. Такива са - турмалин, сребро, зеолит и множество редкоземни метали.

Революционна технология на пране

Основната съставка в процеса на пране е водата. За да се премахне мръсотията, водната разтворимост трябва да се увеличи чрез намаляване на нейното повърхностно напрежение. Перилните препарати постигат това чрез ПАВ. Екосферите на Тианде дават подобен резултат, като въздействат на повърхностното напрежение на водата чрез слаби и променливи електрополета.
При движението на турмалина във водата се образумат електрически микро токове. Те намаляват силата на привличане между молекулите на водата и повишават нейната разтворимост.
Редкоземните метали, от своя страна усилват електропроводимостта на водата и подобряват качеството на прането. Цеолитите омекотяват водата чрез абсорбилане на солите, а среброто, влизащо в състава на синята сфера, осигурява антибактериалния ефект.
Екосферите са специално предназначени за пране на цветни дрехи. Те не повреждат нито боята нито влакната на тъканите. Дрехи, които са многократно прани с перилни препарати, възстановяват яркостта на цветовете, тъй като солните филми по повърхността им се разтварят. Дрехите стават по - меки и еластични - отпада необходимостта и от омекотител.
Екосферите не са предназначени за избелване на дрехи и премахване на петна от различен произход.

Сферите


Един комплект сфери и достатъчен за около 1200 изпирания или две години ежедневна употреба ( при спазване на инструкциите за употреба ) за домашни нужди или обществени перални.
След изпиране с екосферите прането няма нужда от допълнително изплакване. Това води до икономия на ток и вода. Турмалиновите сфери дават превъзходни резултати при изпирането на различни тъкани без участието на фосфати и ПАВ. Гранулите в сферите имат силен антибактериален ефект, премахват лошата миризма, дават на тъканите удивителна мекота, свежест и запазват яркостта на цветовете. Сферите са подходящи както за изпиране на ръка, така и за машинно пране с топла и/или студена вода.
Съдържат турмалин, зеолит, сребро, термопластична гума, SiO2, Al2O3, CaO, K2O,ZnO, MgO, Na2O, Fe2O3, B2O3, Ag, Cu, Zn, Ca

Турмалинът:
Името произхожда от turamali ( Шри Ланка ) и означава камък със смесени цветове.  Различните цветовете са причинени от наличието на малки количества включения и следи от елементи, като зависят от мястото на формиране на камъка. Една от най-характерните особености на турмалините е тяхното оцветяване — много често те са обагрени в различни нюанси на един и същи цвят или едновременно в няколко различни цвята. Известни са турмалини оцветени в 5 различни цвята едновременно.

Турмалинови кристали
В състава на турмалина влизат: калций, калий, магнезий, манган, желязо, силиций, йод, флуор и други съставки - 26 на брой микроелемента от Менделеевата таблица. Всички турмалини имат тригонална кристална струтура, стъкловиден блясък и твърдост 7.5 по скалата на Моос.

Зеленият цвят е класически цвят за турмалините. Понякога може да се натъкнете на истинско съкровище – хром турмалин. Това е име, дадено на измурудено-зеления му танзанийски вариант. Както измуруда, така и той е оцветен от ванадия и хрома в състава си и е с изключителна красота, невероятно сходна с тази на доброкачествения измуруд – един от най-скъпите камъни в света. Зелените турмалини се добиват и в Бразилия и Намибия.

Дори и сред зелените турмалини се наблюдава широк спектър от цветове. Някои от тях са много светли. Други са толкова тъмни, че се разпознават само, когато къмъкът е държан срещу светлина. Има турмалини с деликатен зелен цвят на праз, но също така и с интезивно жълто-зелени, маслинено-зелени и кафяво-зелени нюанси.

Зеолити

Зеолитите са голяма група минерали, които представляват водни алумосиликати предимно на натрия и калция и по-рядко накалия или бария. Характеризират се със способността си да отдават и отново да поглъщат т.нар. зеолитова вода, в зависимост от температурата и влажността на околната среда. Друго важно тяхно свойство е подчертаната им способност за йонен обмен, като са в състояние селективно да отделят и отново да приемат молекулите и йоните на различни вещества, в зависимост от тяхната големина. Каналите в структурата на различните зеолитови минерали са с различни форми и размери и могат да пропускат едни и да задържат други градивни частици. Това основно свойство превръща зеолитите в природни молекулни сита.

В бита Зеолитите намират широко приложение като йонообменни средства за пречистване на питейната вода, отнемайки от нея част от вредните примеси. Натриеви зеолити, поставени във варовита вода с високо съдържание на калций, могат да заменят натрия в структурата си с калция от водата и така да я омекотят. Използват се като филтри и в пречиствателните станции, тъй като практически адсорбират почти всички тежки метали, както и някои радиоактивни вещества като стронция и цезия.

Влизат в състава на пастите за зъби, перилните и почистващи препарати, като заместват омекотителите и фосфатите. В световен мащаб за перилни препарати се използват около 1,44 милиона тона зеолити годишно. Ползват се и като обезмирисители, тъй като неутрализират различни ароматни субстанции. Добавят се в различни видове сокове, зехтини, захарни разтвори, вина и други за да ги пречистят от примеси. Използват се и в производството на шоколадови изделия и маргарини.

В миналото са внасяли поднос със счукан зеолитов минерал в помещенията, в които мъжете пушат, за да се унищожи миризмата от цигарения дим.

Сребро.  Има най - висока електропроводимост сред металите. То действа и антисептично. Сребърните йони и сребърните съединения унищожават болестотворните бактерии, вируси и гъбички. Подобно действие имат и тежките метали, но за разлика от тях среброто не е токсично за човешкото тяло.

Медните йони са разтворими във вода и в ниски концентрации се използват като бактериостатично вещество.

Наличието на изброените съставки, като и на редки елементи като Церий, Празеодим, Самарий, Европий, създават електрични полета с различна полярност, което води до промяна на повърхностното напрежение на водата, като и за ефикасното извличане на мръсотията по тъканите.

Няма коментари: