Кажи СТОП на целулита! Част първа

Антицелулитна козметика от ТианДе


Всяка жена мечтае за нежна и гладка кожа, плосък корем, изваяни крака и стегнато дупе. По презумпция всяка жена ги има. Но ...! ЦЕЛУЛИТ-ът - разваля всичко :(
Портокаловата кожа е не само козметичен дефект. Тя е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Медицинският термин е: ГИНОИДНА ЛИПОДИСТРОФИЯ. В превод означава дистрофия на мастните тъкани на жените.
Според проучванията 85% от жените в зряла възраст са засегнати в различна степен от подобна дистрофия.
Основните причини за появата на целулита са:
  • Наследствена предразположеност
  • Нездравословно хранене
  • Наднормено тегло
  • Заседнал начин на живот
  • Честа употреба на алкохолни напитки и тютюневи изделия
  • Носенето на прекалено тесни дрехи
  • Дисфункции на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза
Влияние оказва и замърсеността на околната среда, като и честотата на стрес.

Целулитът може да се появи по всяко време: през пубертета, по време на бременността или
менопаузата, както и при често използване на контрацептивни средства.
Борбата с целулита е абсолютно индивидуална за всяка дама. Комплексното лечение трябва да включва: диета, спорт, дерматологични процедури и домашна грижа.
С настоящият материал искаме да ви представим едно решение от Изтока - антицелулитната козметика на ТианДе. 




Антицелулитна програма Chilli SPA technology 

Програмата е три етапна и ще върне на вашата кожа здравината и еластичността. Ще направи фигурата ви стройна и привлекателна!
Антицелулитната козметика с екстракт от чили не се ограничава с отстраняването на излишните мастни отлагания. Тя е създадена специално за избавяне от целулита. Помага да се намалят стриите, които често са свързани с колебанията на теглото, и омекотява и изглажда кожата.
Активните съставки на продуктите са:


Масло от чили ( Pepper Oil ) - продукт, извлечен от чушките чили или лют червен пипер ( Capsicum annuum L. ). Чилито помага за производството на ендорфини, които стимулират имунната система, подобряват кръвообращението, облекчават болката и намаляват стреса. Червеният пипер чили съдържа активното вещество капсаицин, още каротеноиди, масла, капсорубин, капсантин, и каротин, захари, витамини С, А и В, и терпени. Капсаицинът има мощно затоплящо и успокояващо действие. Екстрактът от чили помага за премахване на токсините и излишните течности, ефективно разгражда мастните натрупвания. Той подобрява кръвообращението, подхранва кожата, има силен бактерициден и аналгетичен ефект; действа като антиоксидант.

Екстракт от водорасли (Algae Extract):
  • Концентрат хранителните вещества от морската вода и сол, ефективно обогатяват кожата с минерали, витамини А, В2, С, Е, D, които стимулират и регенерират клетките на кожата;
  • Източник на полизахариди, които привличат влага от въздуха. Тези вещества образуват върху кожата филм, който абсорбира влага отвън и предотвратява нейното изпарението. Овлажняващият ефект на полизахаридите продължава за дълъг период от време;
  • Основният полизахарид в екстракта от водорасли - алгиновата киселина, тя абсорбира вода тегло, 300 пъти по-голямо от неговата собствена;
  • Съдържа калий и натрий - контролират водно - соления метаболизъм на клетките на кожата.
Хиалуронова киселина ( Hyaluronic Acid ) – полизахарид, синтезиран чрез биотехнологични методи. Природен желиращ агент, помага за поддържане на нормална водния баланс в кожата. Има регенериращо, антивирусно, антибактериално, ранозаздравяващи свойства. В комбинация с други активни съставки, действа синергично, повишава тяхната дейност.

Антицелулитен крем с масло от Чили.


Действие:
  • подобрява и нормализира мастния и воден метаболизъм в кожните клетки;
  • стимулира кръвообращението, подобрява лимфния поток и клетъчния метаболизъм;
  • предотвратява образуването на мастни натрупвания, намалява обема;
  • ефективно тонизира и стяга кожата, прави я гладка и еластична.
Подходящ е за всички типове кожа и възраст над 16 години, за области на кожата, предразположени към образуване на целулит.

Приложение: 
Нанесете върху проблемните зони на тялото с леки кръгови масажни движения, втривайте докато напълно се абсорбира. След като нанесете крема направете масаж на проблемните зони, това ще  ускори метаболитните процеси в кожата, ще подпомогне извеждането на шлаките и токсините. Препоръчително е крема да се прилага след гореща процедура с топла вода.

За да се увеличи още въздействието на антицелулитен крем е нужно да завиете проблемните области с найлон. Това действа като компрес, значително повишава  въздействието на козметиката, позволява за кратко време да се получи висока ефективност от използването ù. Продължителността на компреса се определя индивидуално, но не трябва да превишава 40 минути.

За постигане на максимален ефект се препоръчва кремът да се прилага след мулажната маска и антицелулитната сол от същата серия.

Антицелулитна сол с масло от чили

Действие: 
Антицелулитната сол осигурява отлично отстраняване на мъртвите клетки и минерализация на тялото,  което е първата и много важна стъпка в програмите за корекция на тялото. Освен това:
  • помага да се активира кръвообращението, ускорява метаболитните процеси в кожата;
  • стимулира клетъчната енергия и осигурява извеждането на токсините;
  • намалява ефекта на "портокаловата кожа";
  • подобрява еластичността и тонуса на кожата;
  • има антистресов и лимфнодренажен ефект.

Подходящ е за всички типове кожа и възраст над 16 години, за области на кожата, предразположени към образуване на целулит.

Освен гореспоменатите активни съставки в антицелулитната сол присъства и морска сол.
Морската сол ( Sea Salt ) и влизащите и в състава калий и натрий способстват за ускоряване на процеса на обмяната на веществата в човешкия организъм. Калцият предотвратява инфекции и подпомага заздравяването на рани, формира клетъчните стени. Бромът има успокояващ ефект върху нервната система на човека. Магнезият има силни антиалергични свойства. Йодът е необходим за нормализиране на хормоналния и липидния метаболизъм. За укрепване на имунната система се нуждаем от манган, който също е съставна част на морската сол. Цинкът поддържа функцията на половите жлези. Желязото е отличен проводник на кислорода към всички органи на човешкото тяло, стимулира образуването на червените кръвни клетки. Силицият прави кожата мека, еластична. Кристалите на солта осигуряват отличен пилинг и масажен ефект, полират кожата. При използване на козметика с морска сол се подобрява цвета на кожата, тя става гладка и кадифена, порите се стягат.

Приложение: 
Нанесете с масажни движения върху участъците изискващи намаляване на обема.

За постигане на максимален ефект се препоръчва след солта да се приложи мулажната маска и след това антицелулитния крем.

Използването на антицелулитната сол в зони с розацея и с разширени вени е противопоказно.


Маска мулаж за корем с екстракт от чили

Действие:
Маската-мулаж за корем с екстракт от чили SPA-технология въздейства в няколко направления:
  • ефективно разгражда мазнините;
  • изглажда текстурата на кожата;
  • премахва ефекта на "портокаловата кожа";
  • подобрява дренажа - извежда излишните течности и токсини;
  • укрепва и стяга кожата, правейки я опъната, гладка и еластична.
Подходящ е за всички типове кожа и възраст над 16 години, за области на кожата, предразположени към образуване на целулит.

Много важна активна съставка в мулажната маска е Хидролизиран колаген ( Hydrolyzed Collagen ). В състава му преобладават аминокиселините: аспарагин, левцин, глутаминова киселина, лизин, глицин, валин, метионин, които влиянияят  положително върху функционалното състояние на кожата. Има подхранващ, подмладяващ и ранозаздравяващ ефект за уморената и загубила жизнеността си кожата. Важна съставка за обновяване на общата структура на кожата и нейното подмладяване.

Приложение: 
Маската се прилага върху почистената проблемна област на тялото в продължение на 15-20 минути. Препоръчително е да се прилага ежедневно в продължение на 2 седмици, а след това 2-3 пъти седмично, за задържане на резултата.
Първите 4-5 приложения на маската са насочени към извеждане на токсините и излишните течности от тялото, а останалите – за стягане на отпуснатите тъкани. Интензивният курс не бива да бъде по-кратък от 10 сеанса. Една опаковка е приложима 2-3 пъти, докато се изчерпи течността в опаковката.

За постигане на максимален ефект се препоръчва да се използва след анти-целулитната сол и  преди анти-целулитен крем от същата серия.

Използването на маската в зони с розацея и с разширени вени е противопоказно.

За ваше улеснение в продажба е сет от антицелулитните продукти на Тианде, които покриват едномесечен курс на лечение.
Комплексът включва:
  • Антицелулитен крем с масло от чили, 100g
  • Антицелулитна сол с малсо от чили, 3 бр, 3 x 80g
  • Маска - мулаж за корем с екстрат от чили, 5 бр, 5 x 35g
Видими резултати само след СЕДЕМ дни! Гарантирано!
Пълният сет можете да закупите от ТУК.

--------------------------------------------
В статията са използвани материали на Ирена Стефанова и Tiande.ovo.bg

Няма коментари: