Фитопластир за тяло Донфенг или стоп на болките в ставите. ( Phyto Patch Dong Feng )

Автор: Вангел Панов

Още едно "тясно място" в здравето на съвременния човек се явява проблема със ставите — жалко, но е факт, че по данни на неумолимата статистика, днес този проблем възниква даже при младите.
От остеохондроза страдат съвсем млади хора. Артрити, артрози, подагра, радикулит също се "подмладиха".
Болки и подутини в областта на ставите, скованост на движението, за съжаление, са познати на една трета от населението след 30 години, а много се запознават с тези неприятни симптоми още по - рано.
Причини за болестите на ставите могат да бъдат както инфекции от различен генезис, така и нарушение на обмена на веществата, преживяни травми, алергии, извънредни физически натоварвания, недостиг на определени витамини и минерални вещества.
Един от най-тежките резултати от прекаленото изтегляне на минералите от костите в резултат на повишената киселинност, съчетано с влошена ситуация в червата, са деструктивните изменения в хрущялната тъкан на ставите, ставната течност и около ставната съединителна тъкан!
Най-богатият собствен резерв, откъдето организма тегли минерали за да компенсира нарушения киселинно –алкален баланс са костите и ставите!
В съвременните условия на живот трудно може да се намери човек, на който да не са познати
болките в гърба, шията или коленете! По сведение на статистиката 30 % от населението на нашата планета страда от заболявания на ставите! Да не говорим, че самите заболявания през последните години значително се подмладиха -от ставни заболявания страдат все повече млади хора! Липсата на движение, неправилното хранене, заболяванията на нервната система, нарушената обмяна на веществата, преохлаждането, травмите, инфекциите и др. ни водят към такива опасни и разпространени заболявания като артритите и артрозите! Много хора погрешно считат, че болките в ставите може да не се лекуват и с времето те ще - отшумят. Само че с времето болките в ставите само се задълбочават и затова не трябва да се бави с лечението! Още повече, че е много по-полезно да не се стига до лечението, а да се обърне внимание на самата профилактика!

Фитопластирът за тяло  "Донфенг" оказва дрениращ ефект, като отстранява нарушенията при циркулацията на лимфата. Притежава ясно изразено обезболяващо и противовъзпалително действие! Препоръчва се при ревматизъм и болки в кръста, при невралгия, болки в ставите и мускулите, при растежния и отоци.


ДОНФЕНГ означава: укрепваме костите и лекуваме ставите на ръцете и краката.

ДОНФЕНГ спира възпалителните процеси в ставите, подобрява тяхната подвижност и предотвратява разрушаването на ставните хрущяли. Укрепва костната система на човека. Прилага се при разтягания, изкълчвания, счупвания, хематоми и заболявания на ставите. Активизира работата на енергийните канали. Оказва дренажен ефект, отстранява нарушенията на циркулацията на лимфата.

  • Премахва възпаленията в ставите;
  • Предотвратява разрушението на ставните хрущяли;
  • Подобрява подвижността на ставите;
  • Премахва болевите усещания;
  • Облекчава болката в мускулите при разтежения;
  • Подобрява проходимостта на кръвоносните съдове.
Препоръчва се да се използва при артрити, в това число ревматоидни, при костни и мускулни болки, силни натъртвания и изкълчвания, ревматични болки, болки в ставите, постоянна болка в мускулите, при междуребрена невралгия.
Максимално ефективен при залепване на акупунктурните точки.

Препоръки при употреба: 
Отстранете защитната лента, залепете на проблемното място и/или на препоръчаната акупунктурна точка. Да се използва не повече от 12 часа, Да се прилага ежедневно в продължение на 7 – 10 дена.

Противопоказания: 
Индивидуална непоносимост към някой от компонентите, остри възпалителни процеси на кожата, нарушение целостта на кожното покритие, бременност. Да не се използва от деца.

Състав:
Ефирно масло от китайска канела. Действа тонизиращо, възбуждащо, спазмолитично, антисептично, дезинфекциращо, затоплящо, подобряващо кръвообращението, дезодориращо, противогнилостно, неутрализиращо неприятните миризми и т.н.
Екстракт от стеблата на китайска ефедра. Екстрактът действа възбуждащо върху периферната и централната нервна система, с което подпомага усвояването на останалите полезни вещества в пластира.

Екстракт от корените на китайски клематис. Широко използван от китайците за лечение на ревматизъм и скованост. В България е познат под името Обикновен повет. Поради своите анти – ревматични свойства се използва за лечение на артритни и ревматични състояния, причинени от вятър, влага и студ. Действа благотворно при ревматични и артритни болки, спазми, подуване, фиксирани или мигриращи болки, изтръпване, спазми на долната част на гърба, сухожилията, ставите или болки в коленете и скованост на ставите, и увреждане на двигателния апарат. Тази билка е особено полезна за ревматични болки в долната част на тялото и за пациенти, чиято мобилност е нарушена в резултат на болки и стягане в кръста, краката и ходилата.

Шафранка. В класическата европейска медицина, шафранката се използва като противовъзпалително средство при артрити, ревматизми, простудни заболявания, за лечение на дерматити и гъбични поражения по кожата и ноктите. Официално е потвърдено, че маслото от шафранка нормализира метаболитните процеси в костната и хрущялна тъкан.

Смола от бозвелия ( тамян ). Индийският тамян традиционно се използва като противовъзпалително средство. През 2002 г., в швейцарско изследване се изказва предположението, че екстракти от растението имат потенциала да разрушават определени видове ракови клетки.

Смола от миро. Има антисептични, детоксиращи, антимикробни свойства и засилва периферното кръвообращение, затопля и стимулира организма. Прилага се при спазми и мускулни контракции. Повлиява добре и на кожни инфекциозни рани.

Борнеол. Има обезболяващо, антидепресивно, антисептично, антиспазматично, противовирусно и тонизиращо действие. Стимулира действието на надбъбречните жлези. Подобрява кръвообращението и е особено полезно при ревматизъм, разтежение на мускулите, бронхит, кашлица, простуда, треска, грип и други инфекциозни заболявания. Добре действа на нервната система.

Ментол.  Притежава местно анестезиращо, спазмолитично и карминативно действие. Приложен локално, охлажда тъканите, обезчувства сетивните окончания на нервните влакна, като същевременно предизвиква вазоконстрикция на периферните съдове. Освен локален анестетичен ефект, ментолът притежава и антиметативнто, холагогно, холеретично спазмолитично и карминативно действие.

Няма коментари: