Козметичен фитопластир за тяло Чжуйфен ( Zhui Feng Phyto Patch )

Автор: Вангел Панов

ЧЖУЙФЕН  – означава: освобождавам се от зъбобол, главоболие и отоци;
Притежава ясно изразено обезболяващо, противо-възпалително и противо-оточно действие, като подобрява местното повърхностно кръвообращение. Премахва главоболието и зъбобола. Повишава защитните сили на организма! Препоръчва се при лечение на ревматизъм, артрит, радикулит, за премахване на болката от различен произход, за облекчаване на пост-травматичните синдроми.

Екстрактът от кората на бяла върба съдържа голямо количество салицин, саликортини други вещества като фенолни гликозиди, флавоноидии дъбилни вещества. Екстрактът от кората на бялата върба оказва устойчиво противовъзпалително действие, премахва отоците на ставите, зачервяванията, чувството за парене и способства за изчезването на болевите усещания.

Шафранка. Масло от шафранка оказва омекотяващо, укрепващо и подхранващо действие на кожата, нормализра клетъчните функции, подобрява кръвообращението, притежава противовъзпалително действие, висока влаго задържаща и влаго регулираща способност. Шафранка осезаемо сваля равнището на холестерин в кръвта, като по този начин подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Това е една от билките за съдействие на кръвообращението. Тя може безопасно да се използва за лечение на лошото кръвообращение, дисменорея и аменорея.

Смола от бозвелия (тамян) , (Boswelia serrata) Индийският тамян традиционно се използва като противовъзпалително средство. През 2002 г. в швейцарско изследване се изказва предположението, че екстракти от растението имат потенциала да разрушат определени видове ракови клетки.

Смола от миро, (commiphora myrrha) – има антисептични, детоксикиращи, антимикробни свойства, като засилва периферното кръвообращение, затопля и стимулира организма.  Прилага се при спазми и мускулни контракции, повлиява добре кожни инфекции и рани. 

Екстракт от кайенски пипер (чили).  Има загряващ ефект, подобрява кръвообращението, подпомага усвояването на полезните съставки в пластира, разбива мастните натрупвания и ликвидира ефекта "портокалова кожа". Ефикасно тонизира и укрепва кожата, прави я гладка и гъвкава. 

Ефирно масло от китайска канела. Масло от канела (Cinnamomum Cassia oil) – действа тонизиращо, възбуждащо, спазмолитично, антисептично, дезинфекциращо, затоплящо, подобряващо кръвообращението, дезодориращо, противогнилостно, неутрализиращо неприятни миризми и др.,

Борнеолът е борнилов спирт, който е вторичен продукт от смолата на борнейското камфорово дърво,  което расте на островите Борнео и Суматра, а също така се съдържа в розмаринови, лавандуловите и камфоровите масла. Съдържа се също така и в сибирската ела. ,

Ментолът притежава местно анестезиращо, спазмолитично и карминативно действие. Приложен локално, охлажда тъканите, обезчувства сетивните окончания на нервните влакна, като същевременно предизвиква вазоконстрикция на периферните съдове. Освен местен анестетичен ефект, ментолът притежава още антиеметично, холагогно, холеретично - спазмолитично и карминативно действие.

Екстракт от ангелика, (angelica root), който притежава общо укрепващо и тонизиращо действие, като подобрява периферното кръвообращение, разширява кръвоносните съдове, намалява вискозитета на кръвта и риска от тромбо-образуване. Притежава обезболяващ ефект, който превъзхожда този на аспирина. 

Маслото от камфор намира широко приложение за масажи и компреси при ревматизъм, артрит, акне, счупвания и натъртвания, изгаряния, циреи, рани, възпаления на кожата. За инхалации се прилага при умствена умора, безсъние, страхови състояния, менструални нарушения и високо кръвно налягане.


Кога е нужен?
Прилага се за снемане на болката при разтегнати и възпалени мускули и сухожилия, и при мускулни пренапрежения. Препоръчва се при миозит, миалгия. Облекчава състоянието при подагра, артрит, остеохондроза, ревматизъм, радикулит. Премахва болката от различен произход: главоболие, зъбобол, пост-травматична. Най - ефективен е когато се залепя на акупунктурните точки.



Няма коментари: