Фитопластир за тяло Тегао - стоп на атрита ( Phyto patch Tie Gao )

Автор: Вангел Панов

Комплексът от активни компоненти в състава на пластира нормализират обменните процеси, стимулира системата на детоксикация. Премахва възпалението и се явява много добро обезболяващо средство Препоръчва се за премахване на болките в костите и мускулите, за облекчаване на спазмите на гладката мускулатура, за лечение на междуребрената невралгия.
ТЕГАО въздейства на централната ос на тялото на човека – гръбнака и активизирайки жизнената енергия, премахва болката в кръста, ставите и мускулите. 
С фитопластира ТЕГАО лекуваме артрит.




Прилага се при костни и мускулни болки, силни натъртвания и изкълчвания. Премахва спазмите на гладката мускулатура и локално засилва микроциркулацията. Използва се като самостоятелно и допълнително средство при комплексно лечение на артрити, ревматична и междуребрена невралгия.

Приложение на фито-пача ТЕГАО:
  • Обезболяващо и противовъзпалително действие;
  • Препоръчва се при ревматизъм;
  • Болки в кръста;
  • Невралгии;
  • Болки в ставите и мускулите;
  • Разтежения и натъртвания.

Пластирът ТЕГАО е най – ефикасен при залепяне на акупунктурните точки.

Препоръки за употреба:
Отстранете защитната лента,залепете на проблемното място и/или на препоръчаната акупунктурна точка. Да се използва не повече от 12 часа. Да се прилага ежедневно в продължение на 7 – 10 дни.

Противопоказания:
Индивидуалната непоносимост към някоя от съставките може да доведе до остри възпалителни процеси на кожата и нарушаване на нейната цялост. Не се препоръчва при бременност. Да не се използва от деца.

Състав:
Екстракт от стеблата на ефедра, смола от мастиково дърво, екстракт от корените на джинджифил, босвелия картера, екстракт от корена на китайска ангелика, лавър, куркума, пипер, екстракт от кората на камфорова лавра, ментол.

Куркумаиндийски шафран. Представител на семейството на джинджифиловите. Под името куркума са събрани няколко вида растения, като най – разпространените са дългата куркума и куркумата иеадория. Индийският шафран влиза в състава на много антисептични кремове и мазила. Външно куркумата се използва при натъртвания, разстежения, възпаления на ставите, връзките и сухожилията. Скорошни лабораторни изследвания потвърдиха, че активните ингредиенти на тази подправка ( куркумин, летливите масла и витамин С ) притежават силни противовъзпалителни свойства.

Екстракт от стеблата на китайска ефедра. Извлекът действа възбудащо върху периферната и централната нервна система, с което подпомага усвояването на останалите полезни вещества в пластира.

Екстракт от кайенски пипер ( чили ). Има загряващ ефект, подобрява кръвообращението, подпомага усвояването на полезните вещества от пластира, разбива мастните натрупвания и ликвидира ефекта на портокаловата кожа. Ефикасно тонизира и укрепва кожата – прави я гладка и гъвкаво.

Екстаркт от ангелика. Притежава общо укрепващо и тонизиращо действие, като подобрява периферното кръвообращение, разширява кръвоносните съдове, намалява вискозитета на кръвта и риска от образуването на тромби. Притежава обезболяващ ефект.

Смола от мастиково дърво или мастиков храст.  Височината на мастиковото дърво варира от 1.5 м до 3.5 метра, а започва да дава смола на петата година. Към петнайстата си година това дърво дава за едно събиране около 250 г смола, която се нарича мастика. В изключителни случаи едно мастиково дърво може да даде до 400 г смола. Мастиката се събира като се правят нарези по стеблото на дървото, промива се ръчно и се изсушава. Лечебните свойства на мастиката са: премахва застоя на кръвта във вените, премахва лимфните отоци, действа благотворно на простатната жлеза, явява се спазмолитик. Притежава противо микробни, антисептични, антиспазматични и стимулиращи действия.

Смола от бозвелия ( тамян ). Индийският тамян традиционно се използва като противовъзпалително средство. През 2002 г. в швейцарско изследване се изказва предположението, че извлеци от растението имат потенциала да рушат определени видове ракови клетки.

Екстракт от див джинджифил. Етеричното масло от това растение има свойства на упойка, аналгетик, антипиретик. Прилага се успешно при кашлица и изпотяване. Действа диуретично и хипотензивно. Маслото се използва при лечение на настинки, тежък зъбобол, ревматични болки и хронични бронхити.

Масло от камфор. То намира широко приложение за масажи и компреси при ревматизъм, артрит, акне, счупвания, натъртвания, изгаряния, циреи, рани и възпаления на кожата. Служи за инхалации, прилага се при умствена умора, безсъние, страхови състояния, менструални нарушения и високо кръвно налягане.

Ментол. Притежава местно анестезиращо, спазмолитично и карминативно действие. Приложен локално, охлажда тъканите, обезчувства сетивните окончания на нервните влакна и същевременно предизвиква вазоконстрикция на периферните съдове. Освен това, ментолът притежава антиеметивно, холагогно, холеретично, спазмолитично и карминативно действие.

Няма коментари: